skip to Main Content

Draci

Tento pátek jsme se sešli pod hřbitovními schody, odkud jsme se i s nováčky vydali směrem k Hemžím, kde jsme se pustili do tradičního pouštění draků. Počasí nám až na mokrou trávu vyšlo parádně, bohužel však nefoukalo tolik, jak by bylo třeba. I přes to se některým (Vašek Straka, Fanda Čejka, Kristlovi, …) podařilo vyslat své draky do opravdové výšky.

Po úspěšném i neúspěšném pouštění draků jsme se všichni opět sešli a po svačině se rozdělili na nováčky, mladší, starší a nové vedoucí týmů. Nováčci se s Leničkou a Májou seznámili s Morseovou abecedou a naučili se s ní pracovat. Mladší si vzaly pod svá křídla Verča Chaloupkoví a Maruška Čejková a zopakovali si jaký znak a pomocné slovo mají jednotlivá písmena v morseovce. Starší se se Zdendou a Davidem snažili zašifrovat hádanky, následně je odvysílat druhému týmu, který měl provést rozšifrování a zodpovězení hádanek. Vedoucí týmů se s Aničkou Vítkovou a Káťou Šimůnkovou usadili, a podařilo se jim dohodnout rozdělení týmů pro následující rok.

Když jsme se po činnostech opět sešli, zahráli jsme si s Verčou Chaloupkovou rychlé kolo hry Bang!, následně si vyslechli kdo s kým je ode dneška v týmu a vymysleli názvy týmů na téma: Dezerty.  Nyní už nezbývalo nic jiného, než se odebrat zpět pod hřbitovní schody a rozloučit se.