skip to Main Content

Podzimní výprava Březiny – Krteček a kalhotky

V pátek 28.10. jsme se společně naskládali se všemi věcmi do autobusu a vydali se na táborovou základnu Domino u Hluboké. Po příjezdu jsme vybalili věci a rozdělili jsme si ubytování ve třech chatkách. Pak jsme se sešli v jídelně, kde každý tým dostal plyšového Krtka a tím zjistil letošní téma – Krteček a kalhotky. Hned následovala první aktivita v podobě posbírání brambor a jejich oškrábání.  Pak jsme se pustili do kolotoče činností a vyzkoušeli si třeba  hrabání v hlíně, stavění rakety nebo chození po slepu, vše na téma příběhů o Krtkovi. Během kolotoče byla i odpolední svačina. Po kolotoči jsme se vrhli na další hru s názvem Všichni chceme jíst. Zprvu to vypadalo, že bude problém samotnou hru pochopit, ale nakonec si každý tým obstaral dostatek potravy v určeném území, kde zároveň všechny hráče ohrožoval pytlák. Po večeři jsme se pak sešli v jídelně a postupně odcházeli na noční hru. Jejím cílem bylo zachránit hvězdičky, které zmizely z oblohy. Hvězdičky se nám povedlo úspěšně vrátit na oblohu.

Další den ráno jsme při rozcvičce měli za úkol nasbírat co nejvíce vody pomocí skořápek od vlašských ořechů (Krtkovo zalévání lnu). Po snídani a přípravě věcí na cestu jsme se pak vydaly do terénu, kde jsme sháněly věci na výrobu kalhotek pro Krtka. Potřeboval si do nich totiž naskládat různé věci, které si každý tým vzal s sebou na výpravu. Seznam těchto věcí jsme dostali už před výpravou. Všichni se z výšlapu dokázali vrátit na základnu, takže jsme večer mohli uskutečnit hodnocení celého dne a všech splněných úkolů. Potom jsme se společně podívali na některé Krtkovy příběhy, což vzbudilo velké nadšení, a pak proběhl krátký taneční večer. Po něm se šlo spát. Ale vedoucí týmů ještě čekal jeden úkol – museli ušít svému týmovému plyšovému Krtkovi požadované kalhotky. To se povedlo, a tak mohli jit spát i vedoucí týmů.

Třetí den začal opět skořápkovou rozcvičkou. Při snídani jsme se dozvěděli, že liška ukradla všechny Krtky, které je teď nutné zachránit. Na základě vyluštěné šifry jsme se dostali             k nebezpečné trase, kde nás ohrožovala kočka, štika a veverky. Když jsme překonali jejich nástrahy, zavedla nás trasa k lístečkům s písmeny. Ty bylo nutné doplnit do tajenky. Tím jsme se dozvěděli, že třeba poprosit straku o barvy na obličej a vystrašit lišku, která Krtky zadržuje. To se nakonec povedlo. Všechny týmy zahnaly úspěšně lišku a zachránily své Krtky. Pak už následoval oběd a po něm jsme se všichni dali do balení a úklidu věcí.  Potom jsme se sešli k vyhlášení výsledků: 1. Koblížci – Bára Č., Ája, Alenka, Kuba, Vašek  

                                   2. Makronky – Marky, Bára K., Honza S., Niky, Vojta, Zuzka 

                                   3. Tiramisu – Maru Z., Kristy, Anička, Julis, Fanda, Štěpa 

                                   4. Střechy – Pepa, Martin, Ondra D., Kiki, Lada, Helenka

Z Větrníků jeli pouze dva členové – Zuzka a Vašek, doplnili tedy jiné dvě družiny. 

Pak už zbývalo jen naložit věci do autobusu, který pro nás opět přijel, a odjet zpět domů. Bylo to prima, počasí vyšlo skvěle a výpravu jsme si všichni užili.