skip to Main Content

Závěrečná schůzka s dopisem

Na poslední schůzku v tomto školním roce jsme se sešli u klubovny. Nejprve jsme se rozdělili do skupin a zapracovali na okolí (úprava ohniště, opěrný kůl k malému javoru, vyčištění schodů, sesbírání odpadu na stráni, ostříhání některých větví, ostružin a náletových porostů a ometení pavučin na stěnách klubovny). V klubovně zatím Maruška Čejková, Káťa Šimůnková a Káťa Chaloupková, která se na nás po dlouhé době přišla podívat, chystaly překvapení v podobě dopisů pro přihlášené táborníky. Marky Dušková a Bára Kučerová jako bodyguardky zamezovaly vstup do klubovny. Když jsme práci ukončili, sešli jsme na louku do Pelin a zahráli si s míčem Zachraň se, kdo můžeš. Pak následovala hledačka pexesových karet a nakonec oblíbený Bang! Potom jsme se vrátili ke klubovně, zapálili si připravený ohýnek (kluci vytvořili malou pyramidu, byl dost velký vítr), opekli si a zazpívali několik písniček s kytarou. No a pak už byl čas na závěrečné hodnocení. V tomto pololetí si družiny vedly takto:

1. Přemnožení kobylek, 2. Boží vůle, 3. Únik ropy do moře, 4. Tropické cyklóny a Extrémní mráz, 5. Velký sesuv půdy

Jednotlivci (do 10. místa): 1. Maru Zachařová, Marky Dušková a Pepa Štangler, 2. Kristy Ondráčková a Ondra Dastych, 3. Fanda Čejka, 4. Vojta Bureš, 5. Vašek Straka, 6. Kryštof Paďour a Martin Straka, 7. Alenka Zemanová a Štěpa Dastych, 8. Anička Slámová a Káťa Šimůnková (která ale už přešla mezi vedoucí), 9. Mája Mrázová a Honza Zapach, 10. Kuba Zeman a Niky Kristlová.

Po rozdání odměn se akce ujaly Maruška Čejková s Káťou Šimůnkovou a předaly přihlášeným táborníkům dopisy z podivné, neznámé země, které přinesli havrani. Každý smí svůj dopis otevřít až den před začátkem tábora spolu s rodiči. Pokud by tak učinil dříve, stihne ho krutá kletba!